Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatil seminerleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemek için yapılan bu seminerlerin detayları ve hedefleri hakkında bilgi edinin.
Taha AYHAN-Ali Eren İĞDE/ANKARA, (DHA) – Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ilk ara tatil sürecinde öğretmenlerin seminerleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, öğretmenlerin taleplerini dikkate alarak, “Her gittiğim yerde arkadaşlar talep ediyor. Biz arkadaşlarımızla bir değerlendirme yaptık. ‘Bu yıl, bu dönem kasım ayındaki ara tatilleri online yapalım mı, yapmayalım mı’ diye düşünce aşamasındayız. Büyük ihtimalle yüz yüze kararımızı online’a çevirmiş olacağız” dedi.
Bakan Tekin, ‘Öğretmenler Odası Buluşmaları’ kapsamında Çankaya Anıttepe Ortaokulu’nu ziyaret etti. Burada öğretmenlerle bir araya gelerek, ara tatillere dair görüş alışverişinde bulundu. Okulun öğretmenler odasında yapılan açıklamada, Tekin, öğretmenlerle buluşarak eğitimle ilgili önemli konuları istişare ettiklerini belirtti. Öğretmenlerin, 11-15 Kasım 2024 tarihlerinde gerçekleşecek ara tatil seminerleri için yoğun talep gösterdiğini aktaran Tekin, “Geçen yıl yüz yüze yapmayı planladığımız seminerler, bayram tarihine denk geldiği için ertelendi. Bu yıl ise öğretmenlerimizin yoğun talepleri doğrultusunda online bir çözüm üzerinde düşüneceğiz.” şeklinde konuştu.
’20 Yıllık Öğretmeni Sınava Almak Doğru Değil’
Bakan Tekin, 1 Ocak 2025 itibarıyla öğretmenlerin bu tür seminerlerinin Milli Eğitim Akademisi üzerinden yürütüleceğini belirtti. Ayrıca, sınav uygulamasının kaldırıldığını vurgulayarak, “Ben müsteşarken de söylemiştim; 20 yıllık bir öğretmeni tez sınavına alıp değerlendirmek doğru değil. Bu nedenle sınavı kaldırdık. Bunun yerine bir eğitim paketi hazırlıyoruz. Eğitimlerin bir kısmı online, bir kısmı ise yüz yüze olacak. Yüz yüze olan kısımların oranlarını belirlemek için genel müdürlük şu an çalışıyor.” ifadelerini kullandı.
Tekin, “Akademi yıl içerisinde sürekli olarak eğitimler sunacak. Süresi dolmak üzere olan öğretmenlerimiz, uygun oldukları zaman eğitimlerini alabilecek ve süresi dolduğunda sertifikalarını ibraz ederek unvanlarını alacaklar.” diyerek planlarını detaylandırdı. Ayrıca, 31 Aralık’a kadar 400 bine yakın öğretmenin uzman ve başöğretmen unvanı alacağını söyledi.
‘TÜBİTAK ile İki Önemli Proje Yürütüyoruz’
Geçen sonbaharda ölçme ve değerlendirmeye dair bir yönetmelik yayımladıklarını hatırlatan Bakan Tekin, “Açık uçlu soruların nasıl değerlendirileceğine dair çalışmalara başladık. Bunun yanı sıra, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile iki önemli ortak proje yürütüyoruz. Bu projelerden ilki, açık uçlu sınavların değerlendirilmesi üzerine. Diğeri ise Bilim ve Sanat Merkezleri’ne (BİLSEM) öğrenci seçimiyle ilgili testlerdir. Daha önce hep yurt dışı menşeli testler kullanılıyordu. Bu yıl, TÜBİTAK ile geliştirdiğimiz kendi testimizi uygulayacağız.” dedi.
Son olarak, üstün yetenekli çocuklar için eğitim süreçleri üzerine kurulan Araştırma Geliştirme Eğitim ve Uygulama Merkezi Lisesi (ARGEM) projelerine de değinen Tekin, “Bu projelerimizi yavaş yavaş hayata geçireceğiz.” açıklamasında bulundu.
Son gelişmelerden haberdar olmak için Sivas Haberleri takip edebilirsiniz.
Sivas Haber ve Sivas Son Dakika haberlerini en hızlı şekilde öğrenmek için sivasgazetesi.com'u ziyaret edin.