Öğretmen Akademileri 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’nde eğitimde yenilikler, öğretmenlerin gelişimi ve geleceğe dair vizyonlar paylaşılacak. Etkinliğe katılarak eğitimdeki dönüşüme tanıklık edin!
Yağmur ÖNGÜN/ İZMİR, (DHA) – Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Türkiye’nin dijital teknolojiye adaptasyon sürecinde öğretmenlerin kritik bir rol oynadığını vurguladı. “Dijital teknoloji oryantasyonuna ihtiyacımız var. Bu konuda en etkili şekilde rehberlik edebilecek olanlar, öğretmenlerdir. Zira anne babaların bu konuda yeterince bilinçli olduğunu söylemek pek mümkün değil. Eğitimciler olarak bu noktada üzerine düşen sorumluluğu almalı ve kendi kültürümüzle uyumlu bir adaptasyon sürecini planlamalıyız” dedi.
Açılış töreni, İzmir İktisat Kongresi binasında yapıldı. Etkinliğe Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Vali Yardımcısı Nur Sevinç Özbek Çakas, Eğitim Müfettişleri Başkanı Koray Aykut, ilçe milli eğitim müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.
Yelkenci, konuşmasında Türkiye Yüzyılı’nda öğretmenlerin dijital devrimle şekillenen eğitimi nasıl daha etkili hale getirebileceğine dikkat çekti. “Endüstri 4.0 ile birlikte öğrenme güçlerini takip eden yapay zekaların geliştirilmesi ve öğrencilere bireysel öğrenme planlarının oluşturulması büyük önem taşıyor. Bununla birlikte, dijital dönüşümleri eğitim öğretimin hizmetine sunarken, ahlaki bütünlüğü de korumak zorundayız” ifadelerini kullandı.
‘Çocuklarımız Artık Görsel Öğrenme Becerileriyle Algılıyorlar’
Yelkenci, çocukların artık görsel öğrenme becerileriyle algıladığını belirterek, “Bu durum bazı alanlarda zayıflamalara neden olabiliyor. Bilgi, idrak, anlam ve gerçeklik konularında ciddi zafiyetler yaşanmaktadır. Bu bağlamda, değişmez değerlerimizi korumak için çaba sarf etmemiz gerekmektedir” dedi.
Yelkenci, teknoloji üreten ülkelerden biri olan Almanya’dan örnek vererek, “Almanya’da sokaklarda ve evlerde teknoloji esareti göremezsiniz. Ancak bu tür bir esaret, idrak bozulmasına yol açarak çocukların gerçeklikten uzaklaşmasına neden oluyor. Biz buna ‘Dijital uyuşma’ diyoruz” şeklinde konuştu.
Bir diğer önemli konunun dijital platformlarda mahremiyet olduğunu vurgulayan Yelkenci, “Mahremiyet, kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Ayrıca dijital ruh sağlığı da araştırmalarla derinleşen bir mesele haline gelmiştir. Bu durum, gençlerin kendilerini sosyal medya üzerinden başkalarıyla kıyaslamasına ve estetik kaygılarının artmasına neden olmaktadır. Öğretmenler olarak, öğrencilerimize öncelikle mahremiyet konusunu öğretmeli ve dijital zorbalıkların önüne geçmeliyiz” dedi.
‘Öğretmen Akademileri Zihnimize ve Kalbimize Taze Bir Konuk Olacaktır’
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de, “İzmir eğitim ailesi olarak 850 bin öğrencinin ve 60 bin öğretmenin hayallerini, sözlerini ve hedeflerini gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Bu özel coğrafyada büyük bir kültürün mirasçılarıyız. Bakanlığımızın liderliğinde, uluslararası düzeyde örnek gösterilecek bir eğitim modeli oluşturma hedefimize kararlılıkla devam ediyoruz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimiz ile yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz” dedi.
Törenin sonunda, Bakan Yardımcısı Yelkenci’ye Filistin’e destek amaçlı olarak İzmir Olgunlaşma Enstitüsü’nde yapılan hediyeler takdim edildi.
FOTOĞRAFLI
Son gelişmelerden haberdar olmak için Sivas Haberleri takip edebilirsiniz.
Sivas Haber ve Sivas Son Dakika haberlerini en hızlı şekilde öğrenmek için sivasgazetesi.com'u ziyaret edin.