‘Yapay Zeka’ temalı İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin basın toplantısı yapıldı

Gül Kaba DEMİR-Ömer HASAR/İSTANBUL, (DHA) – BU yıl 5-6 Aralık’ta ‘Yapay Zeka ve Ekonomi’ ana temasıyla 8’inci kez gerçekleşecek İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin basın toplantısı yapıldı. Toplantıda zirveye yönelik bilgi verilirken katılımcılar, paneller …

Yayınlama: 30.11.2024
0
A+
A-

Gül Kaba DEMİR-Ömer HASAR/İSTANBUL, (DHA) – BU yıl 5-6 Aralık’ta ‘Yapay Zeka ve Ekonomi’ ana temasıyla 8’inci kez gerçekleşecek İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin basın toplantısı yapıldı. Toplantıda zirveye yönelik bilgi verilirken katılımcılar, paneller ve iş birlikleri de olacağı dile getirildi. Zirvede İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü ve Eski TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile Eski UNESCO Direktörü ve NoBiasAI kurucusu Saniye Gülser Corat’ın konuşmalarıyla yer alacakları öğrenildi. Fuayedeki stantlarda kuluçka merkezi girişimcilerinin de sürprizleri olduğu açıklandı.

Çırağan Sarayı’nda gerçekleşecek olan İstanbul Ekonomi Zirvesi, yurt içi ve yurt dışından iş dünyasının önde gelen isimlerini, hükümet temsilcilerini, ekonomi uzmanlarını ve çeşitli sektör liderlerini bir araya getiriyor. Dijital dönüşüm, yapay zeka, otomotiv, turizm, savunma, enerji, sağlık, sanayi ve sürdürülebilirlik gibi alanlarda 10 panele ev sahipliği yapacak olan zirve, Koluman Holding ana sponsorluğunda ‘Yapay Zeka ve Ekonomi’ ana temasıyla 8’inci kez düzenlenecek.

Zirvede yapay zeka ve ekonomi temalı oturumlar, sektörlerin geleceğiyle ilgili öngörüler ve başarılı girişim hikayeleriyle katılımcılara ilham vermeyi hedefliyor. Zirve, aynı zamanda ekonomik kalkınmayı desteklemek, yeni iş birliği fırsatları yaratmak ve küresel iş dünyasına değer katmak için benzersiz bir platform sunuyor.

Toplantıya, İstanbul Ekonomi Zirvesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, İstanbul Ekonomi Zirvesi İcra Kurulu Başkanı Abdullah Değer ile İstanbul Ekonomi Zirvesi Yönetim ve İcra Kurulu üyeleri; TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Taş, İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, Vispera Kurucu ve CEO’su Prof. Dr. Aytül Erçil, Forma Makine Yönetim Kurulu Başkanı Yeliz Akbaş Kırış, Mopa Exclusive Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Varol, HPM Hijyen Proses Makinaları Yönetim Kurulu Üyesi İrem Kılavuz Öztürk, AgroTech Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Gökçen Keskin, BP Klinik Kurucusu ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berrin Pehlivan, Adnan Bostan Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Melih İpekçiler, Uğurcan Gümrük Müşavirliği Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Gülek Balta, Lazaza Fashion Design Kurucusu Gülcan Selçuk ev sahipliği yaptı.

‘YAPAY ZEKA FİRMALARI BİN 195’E ÇIKTI’

İstanbul Ekonomi Zirvesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin katılımcı profilinin iş dünyasından akademiye, bürokrasiden politikaya kadar geniş bir yelpazeye yayıldığını; zirve süresince 10 panel ve kilit konuşmacılarla hemen her alanda yapay zekanın ekonomiye etkilerinin konuşulacağını anlattı. Küresel boyuttaki iş dünyasında yüzde 38 oranında yapay zekanın kullanıldığını ve bu oranın her geçen gün arttığını belirten Saltık; Türkiye’de 2000 yılında 5 olan yapay zeka firmalarının günümüzde bin 195’e çıktığını, bu sayede dünyada 18’inci sıraya geldiğini duyurdu.

DEĞER: TÜRKİYE ÖNÜMÜZDEKİ YÜZ YILA DAMGA VURACAK

İstanbul Ekonomi Zirvesi İcra Kurulu Başkanı Abdullah Değer ise zirvenin dünya çapında bir marka olma iddiasını paylaştı. Türkiye’nin önümüzdeki yüz yıla damga vuracağına inandığını belirten Değer, her türlü olumsuzluğa ve türbülanslara rağmen, bu uğurda çalışmalarını sürdüreceklerini anlattı. 2030’da sanki başka bir dünyaya gözümüzü açmış gibi olacaksak, biz de bunun için hazırlık yapmalıyız” diyen Değer, “Bu yüzden İstanbul Ekonomi Zirvesi var, bu yüzden bu konuları konuşuyoruz” dedi.

TAŞ: YAPAY ZEKANIN TURİZME SAĞLADIĞI FAYDALARI KONUŞACAĞIZ

İstanbul Ekonomi Zirvesi ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Taş ise TÜRSAB adına İstanbul Ekonomi Zirvesi’nde yer almaktan mutluluk duyduklarını, gerçekleştirecekleri panelde Dünya Turizm Örgütü’nden konuşmacılar ağırlayacaklarını; panelde turizmin geleceğini ve yapay zeka teknolojilerinin turizme olan etkilerini anlatacaklarını duyurdu. Taş, “İnternet çıktı, seyahat acentaları bitti dendi; ama seyahat arttı. Yapay zeka çıktı, ilk seyahat acentaları üretim yapamayacak dendi; ama bugün biz tüm yapay zeka teknolojilerini kullanıyoruz ve her alanda yapay zekadan faydalanıyoruz. 8. İstanbul Ekonomi Zirvesi’ndeki panelimizde de yapay zeka teknolojilerinin turizme sağladığı bu faydaları konuşacağız” diye konuştu.

ERÇİL: SUNDUĞU FIRSATLAR KADAR ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SORUNLAR DA VAR

Yapay zekanın artık hayatımızın her alanına girdiğini söyleyen İstanbul Ekonomi Zirvesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Vispera Kurucu ve CEO’su Prof. Dr. Aytül Erçil de 2000’li yılların başında 2030 yılında apayrı bir çağ yaşayacağı rivayetlerine inanmadığını; ancak artık kendinin de 2030 yılında gerçekten Neo-Zeka çağında olacağımıza inandığını belirtti. Erçil, üretken yapay zeka teknolojilerinin çıkışıyla önümüzdeki birkaç yıl içinde insanın yapabildiği birçok şeyi, yapay zeka teknolojileri ve robotların yapabileceğini anlattı. Erçil, “Sunduğu fırsatlar kadar çözülmesi gereken sorunlar da var; İstanbul Ekonomi Zirvesi’nde tüm bu konulara değineceğiz” ifadelerini kullandı.

DİKBAŞ: 7 BİN GİRİŞİM BAŞVURUSUNUN YÜZDE 66’SI YAPAY ZEKA EKSENİNDE

İstanbul Ekonomi Zirvesi Yönetim Kurulu Üyesi ve İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş ise İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin her geçen yıl daha da ileri gittiğini; bu yıl da katılımcıları, konuşmacıları ve yarattığı ekosistemin bütünüyle ses getireceğini söyledi. İTÜ ARI Teknokent’e başvuru yapan yıllık 7 bin girişim başvurusunun yüzde 66’sının yapay zeka teknolojileri ekseninde çalışmalar yaptığını belirten Prof. Dr. Dikbaş, mevcut ve gelecekteki Pazar piyasalarında yapay zekanın payının daha da artacağı öngörüsünü paylaştı. TAZI.AI Kurucusu Prof. Dr. Zehra Çataltepe’nin zirvede yapacağı konuşmaya dikkat çeken Prof. Dr. Attila Dikbaş, fuayedeki stantlarda da kuluçka merkezi girişimcilerinin sürprizleri olduğunu söyledi.

ZİRVE PROGRAMI

İki gün sürecek etkinliğin programı şöyle:

Zirve, açılış konuşmalarının ardından eski TÜBİTAK Başkanı ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından gerçekleştirilecek keynote konuşmasıyla başlayacak. Ardından dijitalleşme, yapay zeka, otomotiv ve enerji sektörlerinde geleceğe dair projeksiyonların ele alınacağı oturumlar düzenlenecek. Birinci gün, B2B toplantılar ve akşam yemeği ile devam edecek.

İkinci gün, açılış konuşmalarının ardından TAZI.AI Kurucusu Prof. Dr. Zehra Çataltepe’nin keynote konuşmasıyla başlayacak. Gün boyunca yapay zeka, veri odaklı kararlar, savunma sanayinde dijitalleşme ve ekonomik dönüşüm gibi çeşitli başlıklar ele alınacak. Eski UNESCO Direktörü ve NoBiasAI kurucusu Saniye Gülser Corat’ın ‘Yapay Zeka Gerçekten Zeki mi?’ başlıklı keynote konuşması da programın öne çıkan etkinliklerinden biri olacak.

Zirve boyunca turizm, sağlık, otomotiv, enerji, savunma sanayi, sanayi evrimi, rekabet stratejileri, inovasyon, sürdürülebilirlik ve ekonomik dönüşüm gibi birçok alanda düzenlenecek paneller, sektörlerin geleceğini ve dönüşümünü masaya yatıracak.

İSTANBUL ALTIN DEĞERLER ÖDÜL TÖRENİ VE GALA GECESİ

Zirve, iş dünyasının liderleriyle doğrudan iletişim kurmak, uluslararası iş bağlantıları geliştirmek ve sektörler arası iş birliğini güçlendirmek için eşsiz bir networking fırsatı sunuyor. 6 Aralık akşamı gerçekleştirilecek olan İstanbul Altın Değerler Ödül Töreni kapsamında, başarılı projelere ve sektör liderlerine ödüller verilecek. Gala gecesinde, ünlü sanatçı Jehan Barbur’un canlı performansı da katılımcılara keyifli anlar yaşatacak.


Son gelişmelerden haberdar olmak için Sivas Haberleri takip edebilirsiniz.

Sivas Haber ve Sivas Son Dakika haberlerini en hızlı şekilde öğrenmek için sivasgazetesi.com'u ziyaret edin.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.