TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Düzce’de sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelerek, yerel sorunlar ve çözüm önerileri üzerine önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Bu buluşma, toplumun ihtiyaçlarına yönelik işbirliklerini güçlendirmeyi amaçlıyor.
Düzce Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılış törenine katılmak üzere kente gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, ilçedeki Erol Güngör Kültür Merkezi’nde Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileriyle bir araya geldi. Bu önemli buluşmaya Düzce Valisi Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Faruk Özlü ve çok sayıda STK temsilcisi katılım gösterdi.
Toplantıda konuşan Kurtulmuş, “Siyasi hayatımız boyunca sivil toplumun görüşlerini, düşüncelerini, bulundukları şehir ve ülke ile ilgili hedeflerini yerinde dinlemek bizim için çok önemlidir. Siyaset yalnızca siyasi partilerle yürütülen bir faaliyet değildir; aynı zamanda toplumun farklı kanaatlerinin bir araya getirildiği, farklı görüşlerin tartışıldığı ve bu fikirlerin netleştiği bir süreçtir” dedi.
Kurtulmuş, sivil toplumun güçlü olmasının ve toplumun sesinin duyulmasının önemine vurgu yaparak, “STK’lar arasındaki rekabetin, o şehrin ve ülkenin gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu nedenle gittiğimiz her yerde STK temsilcileri ile bir araya gelmek, sizlerin görüşlerine, önerilerinize tanık olmak bizim için büyük bir öneme sahiptir” şeklinde konuştu.
Kurtulmuş, Türkiye’nin önemli bir dönemden geçtiğini belirterek, “Cumhuriyet’in ikinci asrına girdiğimiz bu süreç, Türkiye Yüzyılı olarak tanımladığımız daha büyük hedefler ve daha güçlü bir Türkiye için hepimize büyük sorumluluklar yüklemektedir. Dünyada ve bölgemizde yaşanan hızlı değişimlerin farkındayız; bu nedenle imkanlarımızı en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız” dedi.
STK’lara birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Kurtulmuş, “Farklı görüşlere sahip olabiliriz, ancak ortak hedefler doğrultusunda ilerlemek zorundayız. Fikirlerin çatışması, hakikatin ortaya çıkmasına katkı sağlar. Ancak, bu süreçte yıkıcı olmamalıyız. Karşıt görüşleri yok saymamak, ötekileştirmemek önemlidir” ifadelerini kullandı.
Kurtulmuş, “STK’ların il yöneticileri ile iş birliği yaparak ortak hedefler belirlemesi ve bu hedefleri siyasi karar alıcıların önüne koyabilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
Bölgedeki gelişmelere de değinen Kurtulmuş, “Bu coğrafyada sözünüz güçlü değilse ayakta durmak zor. Güçlü olmayan sözlerin hiçbir kıymeti yok. Dünyanın kuralsız bir hale geldiği bu dönemde ayakta kalmanın yolu, ekonomik, kültürel ve toplumsal gücümüzü maksimum seviyeye çıkarmakla mümkündür” dedi.
Kurtulmuş, “Hep birlikte, milli menfaatlerimiz çerçevesinde ve birlik içinde yolumuza devam etmeliyiz. Herkes, yaptığının en iyisini yapmaya özen göstermelidir” diyerek güçlü bir Türkiye hedefinin ancak her bir şehrin güçlü olmasıyla mümkün olduğunu vurguladı.
Kurtulmuş, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu kadar çok insanın hayatını kaybettiği bir süreçte uluslararası toplumun sessiz kalması, insanlık adına büyük bir utançtır. Ancak bu canilerin, uluslararası mahkemelerde yaptıklarının hesabını verecekleri günler gelecektir. Bu karşımızdaki canavar, sadece kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmekte olup, bölge halklarını kendi kontrolüne almak istemektedir” dedi.
Bu önemli toplantı, STK temsilcilerinin görüş ve önerilerini dinlemek ve Türkiye’nin geleceği için ortak bir zemin oluşturmak adına büyük bir fırsat sunmuştur.
Son gelişmelerden haberdar olmak için Sivas Haberleri takip edebilirsiniz.
Sivas Haber ve Sivas Son Dakika haberlerini en hızlı şekilde öğrenmek için sivasgazetesi.com'u ziyaret edin.