İstanbul Gedik Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni, eğitim dünyasında yeni bir başlangıç için heyecan verici bir buluşma. Tören detayları ve katılımcılar hakkında bilgi almak için bizi takip edin.
Dilara ŞAHİN-Feridun AÇIKGÖZ/ İSTANBUL, (DHA) – İstanbul Gedik Üniversitesi’nin 2024-2025 akademik yılı açılış töreninde konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin yeni anayasa hedefinden asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Tunç, “Türkiye’nin İkinci Yüzyılı’nın başlangıcında, darbe anayasası ile yola devam etmek, aslında bizim için bir yüz karası. Darbecilerin kaleme aldığı bir anayasa ile demokratik hukuk devletinin yönetilmesi doğru bir yaklaşım değildir” dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Gedik Üniversitesi’nin açılışında öğrencilere 2024-2025 akademik yılının ilk dersini verdi. Törende Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. İsmail İlhan Hatipoğlu ve Bulgaristan İnovasyon ve Büyüme (E) Bakanı Milena Styocheva da yer aldı. Bakan Tunç, bir ülkenin kalkınmasında eğitimin yanı sıra adaletin de kritik bir role sahip olduğunu belirtti. Türkiye’nin son yıllarda önemli ilerlemeler kaydettiğini ifade eden Tunç, savunma sanayisinde yerlilik oranının yüzde 20’den yüzde 80’e çıktığını ve yurt sayısının 180 binden 900 bine yükseldiğini hatırlattı.
‘Sadece Eğitim Değil, Adalet de Şart’
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Bir ülkenin kalkınması için yalnızca eğitim değil, adalet de büyük bir önem taşır. Adaletin sağlanması, düşünce ve fikir özgürlüğünün önünün açılması, şiddetin olmadığı bir ortamda huzur ve güvenliğin tesis edilmesi kalkınmanın temel unsurlarıdır. Son 22 yılda adalet alanında önemli mesafeler katettik. Türkiye’nin her köşesi büyük yatırımlara ev sahipliği yaptı. Enerji yatırımları, nükleer santraller ve doğal gaz keşifleri gibi alanlarda da önemli ilerlemeler kaydettik” dedi.
‘Yargı Reformu Stratejisi Önümüzdeki Günlerde Açıklanacak’
Bakan Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin birkaç hafta içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna sunulacağını duyurdu. “Önceki reformlardan henüz hayata geçmeyen kısımlar ve yeni ihtiyaçlara göre hazırlanan reformları içeren bu belge, 2024-2028 yıllarını kapsayan dört yıllık bir planı içeriyor. Tüm kesimlerin görüşlerini alarak hazırladığımız bu belge, vatandaşların erişimine de açıldı” şeklinde konuştu.
‘Toplumun Suçtan Korunması Adaletin Temel Görevi’
Bakan Tunç, toplumda bilişim ve sosyal medya aracılığıyla işlenen suçların arttığını vurgulayarak, “Toplumun huzurunu korumak adaletin en öncelikli görevidir. Suç işlenmesini önlemek ve suç işleyenlere hak ettikleri cezaları uygulamak, ceza adalet sisteminin temel aşamalarıdır. Bu bağlamda, yargının etkinliğini artıracak yeni düzenlemeleri hayata geçireceğiz” diye ekledi.
‘Darbe Anayasası ile Yönetim Doğru Değil’
Yılmaz Tunç, “Yeni anayasa hedefimizden vazgeçmeyeceğiz. Darbe anayasası ile yönetilmek, bizim için bir utanç kaynağıdır. Anayasamızda, kadın haklarından çocuk haklarına kadar pek çok reform gerçekleştirdik. Ancak, anayasadaki vesayetçi ruhu tamamen ortadan kaldırmak için yeni demokratik ve katılımcı bir yapıya ihtiyacımız var” dedi.
‘Gençleri Sosyal Medya Çağında Koruma Önem Kazandı’
Sosyal medyanın getirdiği zorluklara dikkat çeken Bakan Tunç, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. “Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Onları bu dijital çağda korumak çok önemli. Özellikle derslerin yanı sıra bol bol kitap okumalarını, sosyal aktivitelere katılmalarını öneriyorum. Her gördükleri bilgiyi hemen doğru kabul etmemeleri gerektiğini, araştırma yaparken doğruluğu teyit etmeden paylaşmamalarını vurguluyorum” şeklinde konuştu.
Son gelişmelerden haberdar olmak için Sivas Haberleri takip edebilirsiniz.
Sivas Haber ve Sivas Son Dakika haberlerini en hızlı şekilde öğrenmek için sivasgazetesi.com'u ziyaret edin.